Kek Keju Surabaya

Kek Keju Surabaya

BAHAN A: 

375 gm mentega

375 gm krim keju

450 gm susu pekat manis

BAHAN B: 

225 gm tepung gandum

BAHAN C: 

6 biji telur


CARA MENYEDIAKAN: 

1. Putarkan bahan A sehingga kembang dan gebu. Masukkan bahan B.

2. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan C sehingga kembang.

3. Campurkan kedua-dua bahagian dan gaul hingga sebati.

4. Masukkan ke dalam acuan dan bakar cara ‘steambath’.

5. Bakar menggunakan api bawah selama 20 minit dan selepas itu guna api atas bawah selama sejam atau hingga masak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: